Usein kysyttyä leireistä ja leirikouluista eli FAQ

Miten edetään leirikoulu- tai leirivarauksen kanssa?
Ensin teemme majoitusvaruksen teille sopivimpaan ajankohtaan ja majoitusvaihtoehtoon, jonka jälkeen alkaa luokan kanssa työskentely.
Majoitusvaraus:  ohjelmapalvelut@metsakartano.com
Omaan teemaan ja tavoitteisiin sopivien aktiviteettivalintojen jälkeen ollaan yhteyksissä: ohjelmapalvelut@metsakartano.com

Mitä ohjelmia meidän kannattaa ottaa?
Jokainen luokka/ryhmä on ainutlaatuinen ja suosittelemme että leirikoulun suunnittelussa otetaan koko luokka mukaan. Miettikää yhdessä leirikoulunne vuodenaikaan, omiin tavoitteisiin ja teemaan sopivia aktiviteetteja. Toiveidenne pohjalta meiltä tulee teille ehdotus, jonka yhdessä viimeistelemme valmiiksi.
OPAS LEIRIKOULUN SUUNNITTELUUN
AKTIVITEETIT

Montako ohjelmaa / päivä voidaan ottaa?
Yleisimmässä kokonaisessa leirikoulupäivässä on kolme kahden tunnin ohjattua hetkeä. Leirikoulu voi myös valita yhden iltaohjelman, mikä voi olla iltaretki mutta myös mikä tahansa listallamme olevista aktiviteeteista.
Hyvä vaihtoehto on myös valita kokonainen päiväkokonaisuus, missä retkeilyn lomassa tehdään monenlaisia aktiviteetteja ja valmistetaan myös lounas maastossa.

Montako oppilasta voi olla aina yhdessä aktiviteetissa?
Määrä vaihtelee aktiviteettikohtaisesti ja ryhmän ikä huomioiden. Helpointa on kertoa teidän toiveenne toimimisesta aktiviteeteissa ja teemme teille ohjelmaehdotuksen, missä osassa ohjelmia voitte olla yhtenä luokkana ja osassa teidät jaetaan kahteen tai kolmeen ryhmään.
Esimerkiksi luokalla on 26 oppilasta ja toiveina melontaretki, seinäkiipeily sekä jousiammunta. Koko luokka voi lähteä kahden melonnanohjaajan kanssa melontaretkelle. Retken aikana kaikki ovat yhtä aikaa aktiivisia.
Seinäkiipeilyssä ja jousiammunnassa luokka jaetaan kahteen 13 hengen ryhmään, sillä näissä lajeissa on odottelua ja lepovuorossa olemista.

Mitä pitää ottaa mukaan leirikouluun/ leirille?
Majoitushintaan ei kuulu liinavaatteet, ellette ole niitä lisähinnasta tilanneet. Mukaan siis liinavaatesetti ja pyyhe / pyyhkeet (HUOM! Majoitustilojen wc:issä ei ole käsipyyhepaperia, joten omat käsipyyhkeet mukaan!). Kaikilla ryhmillä on ohjelmassa myös ulkoaktiviteetteja, joten vuodenaikaan ja säähän sopiva vaatetus vaihtovaatteineen ja kenkineen tekee leiristä mukavamman. Sisäaktiviteetteihin käy normaali kotivaatetus.
VARUSTELISTA

Ajo-ohjeista?
Metsäkartanolle pääsee kaikista ilmansuunnista perille asfalttitietä pitkin. Kajaanin ja Oulun suunnalta google mapsin kanssa suunnistaville erityistä tarkkavaisuutta, sillä karttaohjelma joskus ohjaa erämaateitä pitkin.

Milloin pääsee majoittumaan?
Majoittumaan pääsee viimeistään kello 16.00 jälkeen. Voitte kuitenkin tulla aloittamaan leirikoulun vieton vaikka jo saapumisaamuna. Tarjoamme teille turvallisen paikan tavaroille ja mahdollisuuden tarvittaessa vaatteiden vaihtoon ennen majoituksenne valmistumista

Minkälaisessa ympäristössä majoitus sijaitsee?
Metsäkartanon päärakennus, Savotta monitoimirakennus, Marjamaa-lomahuoneistot ja Erähotellit Justeeri ja Sirnikka sijaitsevat samassa mäntyvaltaisessa niemessä Ylä-Keyrittyjärven ympäröimänä.
Metsäpirtille on järven rantaa pitkin matkaa vain 400m ja Metsäkämpälle pururataa tai Metsäkämpän tietä n. 1,5 km.

Onko majoituksessa muita majoittujia?
Pääsääntöisesti muita asiakasryhmiä ei ole kanssanne yhtä aikaa samassa majoituksessa, mutta koska esim. Sirnikkaan mahtuu jopa 48 majoittujaa (17 huonetta), tämä riippuu luonnollisesti ryhmän koosta.

Milloin majoitus pitää luovuttaa?
Leirikoulujen ja leirien osalta huoneiden siivous ja pakkaaminen tapahtuu heti aamiaisen jälkeen ennen viimeisen ohjelman alkua. Tavarat voi viedä joko omaan linja-autoon tai Metsäkartanon muun rakennuksen turvalliseen tilaan.
Lähtöpäivällekin voi varata ohjelmia vaikka iltaan saakka.

Miten siivotaan?
Pakatkaa huolella omat tavarat. Meiltä löytyy yllättävä määrä yksinäisiä sukkia!
Patjojen alle kurkistaminen, isoimpien roskien lakaiseminen lattialta ja roskakorien tyhjennys helpottaa jo lähdön tunnelmaa ja siistijöitämme kummasti. Jos vuokrasitte liinavaatteet, jättäkää ne väljässä mytyssä yhteiseen tilaan esim. sohvalle.

Mitä tietoja tarvitsee lähettää Metsäkartanolle?
Ennen leirille saapumista varmistetaan vielä ryhmän lopullinen henkilömäärä ja tehdään ohjelmiin viimeiset tarkistukset.
Alaikäisten vanhemmilta on kysytty etukäteen vastaukset terveystieto- ja turvallisuuslomakkeeseen. Lomakkeen pohjalta ryhmän vetäjä lähettää Metsäkartanolle koosteen ruoka-aineallergioista, muut tiedot saamme teiltä saapuessanne Metsäkartanolle. Tietoturvasyistä sähköpostitse lähetetyssä koosteessa on esimerkiksi: 1 keliakia, 3 laktoositonta ja 1 kiiwi + kala-allergia.

Milloin leirikoulu/ leiri maksetaan?
Leirikoulut saavat laskun mukaansa tai se lähetetään jälkikäteen antamaanne osoitteeseen. Leirikoulut maksavat siis toteutumasta, eikä ennakkovarausmaksuja ole.
Kesäleireistä tulee ennen leirin alkua lasku, joka maksetaan leirin alkuun mennessä.

Miten ruokailut on järjestetty?
Täysihoitohintaan kuuluu 4 ruokailua/ vuorokausi: aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala. Pitkille retkipäiville voi ostaa välipalan.
Valtaosa ruokailuista tapahtuu Metsäkartanon päärakennuksen 250 paikkaisessa ravintolasalissa, noutopöydästä hakien. Ruokasali saadaan jaettua kahteen erilliseen yksikköön.
Ruokailuajat porrastetaan niin, että turhia kohtaamisia muiden ryhmien kanssa vältetään ja ruokailu olisi mukavan leppoisaa ja rauhallista. Vahvuutemme on maukas kotiruoka, jonka valmistuksessa on käytetty lähiruoka- ja luomuraaka-aineita sesonkien mukaan.
Ohjelmistamme löytyy myös maastoruokailuja, miettikää sopisiko teidän leirinne teemaan?

Varausehdot?
Klikkaa otsikkoa ja pääset varausehtoihimme. Epäselvissä tilanteissa ota yhteyttä: info@metsakartano.com


Onko Metsäkartanolla kioskia?
Kyllä on! Kioski on vastaanottomme yhteydessä, joten vastaanoton työrauhaa ja hammaspeikkoakin ajatellen kioski on auki leiriläisille aina ruokailujen jälkeen. Ohjelmien väliin jäävällä vapaa-ajalla kioskiostoksia ei voi tehdä.

Voiko leirikoulun aikana saunoa?
Jos majoituksessanne on sauna, on se ensisijainen saunomispaikka. Jokaisesta majoituksesta on lyhyt matka uimaan. Rantasaunaa voi varata leirikoulusesongilla paikan päällä vastaanotostamme.
Kesäleireille rantasaunalle varataan saunavuoro jo suunnitteluvaiheessa.

Mitä voi tehdä vapaa-ajalla?
Vastaanotossamme on aktiviteetti- ja pelivälineiden lainauspiste, josta löytyy mm. hyrlinkipeliin välineet (paikallinen erikoisuus), mölkky, palloja, frisbee- ja maastogolfvälineet sekä kausiurheiluvälineitä, kuten talvella liukulumikengät, pulkat ja lumikengät. Samasta paikasta saatte myös lainata majoitukseenne lautapelejä. Suurin osa välineistä lainattavissa veloituksetta, mutta esim. liukulumikengät, lumikengät, kanootit ja polkupyörät vuokrattavissa.
Pihapiirissä on vuodenajasta riippuen käytössänne: leikkikenttä, parkour- ja slacklinepuisto, uimaranta, pump track kenttä ja hiekkakenttä missä voi pelata vaikka jalkapalloa.
Omatoimiseen iltaretkeen nuotion äärellä löytyy useampia vaihtoehtoja: 2 nuotiopaikkaa uimarannalla, kota Savotta monitoimirakennuksen takana, turvekammi n. 700 metriä päärakennusalueesta ja 6 nuotiopaikkaa patikka/melonta/pyöräilyetäisyyden päässä.
Liikuntasalia voi vuokrata omatoimiseen liikkumiseen 20€/tunti. Salista löytyy välineen mm. lento- ja koripalloon, sulkapallo, sähly, keilat, pallot, hyppynaruja, vanteita jne.

Mitä tiloja käytössä?
Käytettävissänne on ensisijaisesti oman majoituksen tilat. Päärakennuksesta löytyy ravintola, kahvio ja muutamia pelejä, mutta suosittelemme että pitkäaikaista oleskelua päärakennuksessa vältetään.
Voitte varata / vuokrata käyttöönne erilaisia monitoimiluokkia /-tiloja, mm. Savotan luokkatilat (3 kpl), kuntosali, liikuntasali ja päärakennuksen luokkatilat (2kpl)

Voiko mukaan ottaa lemmikkieläimen?
Lemmikeistä tulee ilmoittaa varausta tehdessä tai viimeistään ennen saapumista.
Lemmikistä peritään voimassa olevan hinnaston mukainen maksu.
Mikäli lemmikin mukana oloa ei ole ilmoitettu, pidätämme oikeuden periä lemmikkieläin maksun kaksinkertaisena.
Lemmikkieläimet pidettävä alueella kytkettynä.
Lemmikkiä ei saa päästää sohvalle tai vuoteisiin.
Mustikka-lomahuoneisto on allergiavapaa, eli ei lemmikkejä.

Tuliko mieleen joku muu kysymys? Laita meille viestiä, niin vastaamme sinulle: info@metsakartano.com

Lisää leirikouluista
Ota yhteyttä!