Opas leirin suunnitteluun

Olette valinneet Metsäkartanon leirinne viettopaikaksi, ja alamme nyt yhdessä suunnitella teille onnistuneita kasvun kipinöitä ja iloisia hetkiä – sopivassa suhteessa!


LEIRIOHJELMAN SUUNNITTELU
1. Varaus leiristä on tehty, aika ja majoitus sovittu Metsäkartanon kanssa.
2. Tutustukaa sitten yhdessä ohjelmatarjontaamme ja valitkaa tarjonnasta toivomanne aktiviteetit. Miettikää aktiviteetteja valitessa, onko teillä leirin suhteen tavoitteita, kuten ryhmäytyminen, jonkun asian oppiminen, tiedon syventäminen, iloinen yhdessä olo ja/tai virkistäytyminen.
3. Toimittakaa Metsäkartanolle (ohjelmapalvelut@metsakartano.com) lista toiveistanne varatoiveineen.
4. Laadimme aikataulutun ohjelman ja toimitamme sen ryhmänne yhteyshenkilölle. Antoisinta on noudattaa periaatetta, että kaikki osallistuvat kaikkiin valittuihin aiheisiin.
HUOM! Turvallisuussyistä suosittelemme, että leirillä on mukana vähintään kaksi aikuista. Hyvä nyrkkisääntö leireillä on yksi aikuinen max 8-10 lasta kohden.

YLEISIN LEIRIPÄIVÄRUNKO
8.00 Aamiainen
9.00 Ohjelmaa kahdessa ryhmässä
11.00 Lounas
12.00 Ryhmien vaihto
14.00 Ohjelmaa kahdessa ryhmässä tai yhtenä ryhmänä
16.00 Päivällinen
17.00 - 19.00 Liikuntasalin omatoiminen käyttö tai iltaohjelma alkaa
19.30 – 20.15 Iltapala tarjolla

OHJELMAT:
• Ryhmän koko ohjelmissa on noin 8–16 henkilöä kerrallaan/toiminto. Jos ryhmässä on esimerkiksi 20 nuorta, ja ohjelmatoiveina ovat seinäkiipeily ja jousiammunta, jaamme ryhmän kahteen 10 hengen porukkaan (toinen ryhmä on ensin seinällä ja toinen jousiammunnassa, vaihto 1-2 tunnin kuluttua). Osassa aktiviteeteista ryhmä toimii yhdessä.
• Opettajan / vastaavan valvojan kannattaa pitää kirjaa ohjelmista ja ohjaajista palautteen antamista ja laskun kirjoittamista varten. Palaute on toivottavaa myös leirin aikana. Palautelomake.
• Ohjelmat alkavat aina Savotta-rakennuksen edestä - olethan paikalla 5 minuuttia ennen alkamisaikaa.
• Savotan liikuntasaliin kuljetaan takaovesta. Muistathan käyttää sisäpelikenkiä!
• Ohjelmiin ei oteta mukaan karkkia, limsaa eikä puhelimia.
• Ohjelmiin pukeudutaan sään ja aktiviteetin mukaiseen vaatetukseen.
• Suojalkapalloon kannattaa ottaa mukaan huonoimmat pelivaatteet ja kengät (alusvaatteiksi uimapuku). Vaatteet voi heittää pelin jälkeen roskikseen, jättää Metsäkartanolle tai pestä takaisin vietäväksi 5 €/koneellinen. Pelin jälkeen kaikki pelaajat juoksevat suoraan järveen huuhtelemaan suurimmat mudat pois. Päällimmäiset vaatekerrokset riisutaan ulos, jonka jälkeen siirrytään saunaan lämmittelemään.
• Iltaisin voi vuokrata Voikka-liikuntasalia omatoimiseen sisäpelien pelaamiseen (sähly, lentopallo, sulkapallo…). Voikan varaus kannattaa tehdä etukäteen: ohjelmapalvelut@metsakartano.com. Voikka-salissa on oltava aina mukana aikuinen valvoja. Ohjattuja iltaohjelmia voi varata 1 / leiri. Omatoimisiin iltaohjelmiin ja -retkiin saatte ideoita ja apua Metsäkartanon väeltä. Vastaanotossa on myös lainattavissa välineet hyrlinki-peliin, frisbeegolfiin, maastogolfiin ja sisällä pelattaviin lautapeleihin.

MAJOITTUMINEN:
•Majoittumaan pääsee yleensä alkaen kello 14.00. Huoneet siivotaan lähtökuntoon lähtöpäivänä, aamiaisen jälkeen, ennen aamun ohjelman alkamista. Huoneiden toivotaan olevan tyhjiä kello 10.00 mennessä. Tarvittaessa järjestämme matkatavaroille lukollista säilytystilaa.
• Saapuessanne Metsäkartanolle saatte vastaanotosta avaimet majoitusrakennukseenne. Majoittumisen jälkeen toimittakaa vastaanottoon nimilista majoitustietoineen.
• Ruokasalissa, majoitusrakennuksissa ja Savotassa kengät ja muu ulkovaatetus jätetään naulakoihin ja
omiin telineisiin. Käytä rakennusten sisällä sisäkenkiä.
• Roskaaminen, kulkeminen ikkunoista sekä seinäkirjoitukset ovat kiellettyjä meilläkin. Tarkistamme
huoneet lähtöpäivänä. Vahingonteosta laskutetaan aiheutuneiden kustannusten mukaan (n. 50–200 €).
• Jos jotain rikkoutuu, ilmoita heti henkilökunnalle.
• Käytä alueella liikkumiseen vain polkuja ja teitä - näin vältetään kasvillisuuden tallaantuminen ja kohtaamiset kyiden kanssa!

RUOKAILU JA KIOSKI:
• erikoisruokavaliot ja allergiat ilmoitetaan suoraan keittiölle: keittio@metsakartano.com (viimeistään 2 vkoa ennen!)
• ruokailut pääsääntöisesti päärakennuksen ruokasalissa (HUOM! Iltapala on mahdollista saada mukaan). Eräruokailussa ja iltaretkillä nautitaan eväät tai lounas nuotion äärellä.
• Ohjelmanmukaisista ruokailuajoista pidetään kiinni - näin vältytään turhalta jonottamiselta.
• Ruokailuaikoihin saattaa tulla porrastuksia tai muutoksia etenkin sesonkiaikoina.
• Ruokasalissa laitetaan ruokailuvälineet ja tuolit paikoilleen aterioinnin jälkeen.
• Kioski auki leiriläisille ruokailujen yhteydessä. Karkkihetki kannattaa sopia leiriläisten kanssa vasta päivällisen jälkeen.
• Vastaanotosta voi lainata kioskin aukioloaikana pelejä aikuisen kanssa pantitta ja ilman aikuista 2 € panttia vastaan
(rahan saa takaisin palauttaessa pelivälineet ehjänä takaisin).
• Jos kioskimyyjä / vastaanoton henkilö on puhelimessa tai asioi muiden kanssa, odotathan vuoroasi häiritsemättä.
• Asiallinen käyttäytyminen ja kielenkäyttö pidetään kunniassa kaikissa tilanteissa! Huomioidaan muut asiakkaat ja henkilökunta.

SIISTIJÖIDEN TERVEISET:
• Rantasaunalla jätetään kengät terassille ja jalkojen huuhtelu uinnin jälkeen.
• Lähtöpäivän aamuna huoneet siivotaan, ohjeet löytyvät ilmoitustaululta. Kaikki omat ja yhteiset tavarat siirretään
huoneista pois joko bussiin, yhteisiin tiloihin tai kartanorakennukseen.

SAUNA:
Sauna on pääsääntöisesti aina omassa majoitusrakennuksessa. HUOM! Sirnikassa ei ole omaa saunaa! Iso rantasauna varattavissa tilauksesta 50,00 EUR / saunavuoro (sis. 2 saunaa).

LASKUTUS:
•Loppulaskun saatte leirikoulunne päätyttyä, kun tiedämme toteutuneen henkilömäärän ja ohjelmat. Laskua koskevat kyselyt: info@metsakartano.com.

TERVEYSTIEDOT, RUOKA-AINEALLERGIAT JA LUVAT
Terveystietolomake lähetetään teille leirikoulun lähestyessä. (Kun olette saaneet ohjelmaehdotuksen, terveystietolomakkeen ja varustelistan, toimittakaa ne oppilaiden mukana kotiin tarkasteltaviksi ja allekirjoitettaviksi.) Lomakkeen täyttäminen on vapaaehtoista. Tiedot kerätään turvallisuuden vuoksi ja käsitellään täysin luottamuksellisesti. Lomakkeet saatuanne kootkaa lista mahdollisista ruoka-aineallergioista, sairauksista tai muista ohjelmiin osallistumiseen vaikuttavista seikoista. Huomioikaa myös, että muutama aktiviteetti vaatii vanhempien suostumuksen (Kilpailu- ja kuluttajaviraston säännös 2003). Toimittakaa lista Metsäkartanolle sähköpostilla ohjelmapalvelut@metsakartano.com ja säilyttäkää alkuperäinen itsellänne leirin ajan. Leirin jälkeen hävittäkää dokumentit asianmukaisesti.

TARVITTAVAT VARUSTEET

Löydätte alta viitteellisen varustelistan leirin aikana tarvittavista varusteista.
Käykää yhdessä läpi leirinne vuodenaikaan liittyvät vaatimukset ja seuratkaa säätietoja.
Miettikää yhdessä minkälaisia varusteita valitsemissanne ohjelmissa tarvitaan. Esim. sisäkengät on hyvä olla mukana kaikessa sisäliikunnassa ja kädentaidoissa. Sisäkenkiä voit lisäksi käyttää ruokasalissa ja majoitusrakennuksissa.

MAJOITUS:
Tyynyliina, aluslakana ja makuupussi tai lakana, pussilakana ja tyynyliina SEKÄ pyyhe/pyyhkeet (HUOM! Erähotellihuoneiden omissa wc-tiloissa ei ole käsipyyhepaperia, joten jos et ota talon liinavaatesettiä, muista ottaa mukaasi myös käsipyyhe!).
Liinavaatesetin voi myös vuokrata 12€/hlö.
Maastossa yöpyville: makuupussi ja makuualusta.

VAATETUS:
Sään mukainen ulkoiluasu
Lenkkarit/ulkoilukengät
Käsineet
Lakki/myssy/lippalakki
Sisätossut/sisäkengät
Pitkähihaisia paitoja
T-paitoja
Alusvaatekerrat
Sukkia
Uimapuku

HYGIENIA:
Pyyhe
Hammasharja ja -tahna
Peseytymisvälineet
Henkilökohtaiset lääkeet

MAASTORETKET:
Selkäreppu
Muki
Juomapullo

MUU VÄLINEISTÖ:
Taskurahaa
Laitteet, jotka saa ottaa mukaan + laturit laitteisiin
Luettavaa
Muistiinpanovälineet
Suojalkapalloon erilliset pelivaatteet
Aurinkovoide

TALVELLA HUOMIOITAVAA:
Lämpimät kerrastot
Villapaita
Lämpimät talvijalkineet

Metsäkartanolla voi leirinne aikana olla muita leirikouluja, päiväkotiryhmiä, nuorisoryhmiä, kokousasiakkaita, eläkeläisryhmiä, vammaisryhmiä, ulkomaalaisryhmiä ja muita asiakkaita, jotka kaikki ovat ainutlaatuisia ja teidän leirinne lailla saavat parasta mahdollista palvelua ja kohtelua niin Metsäkartanon henkilökunnalta kuin muilta asiakkailta.

TERVEYSTIETO- JA TURVALLISUUSLOMAKE
VARUSTELISTA

Ota yhteyttä!