Nuorisokeskus Metsäkartanon Tiina Väätäinen

Työntekijätarina: Tiina Väätäinen

Metsäkartano on ihana paikka, jossa ruokakin tehdään alusta lähtien itse

Metsäkartanon keittiöpäällikkö Tiina Väätäinen aloitti työssään joulukuussa 2021, ja paikka hurmasi heti ensisilmäyksellä.

Täällähän on aivan ihanaa

- Ensinnäkin tämä ympäristö ja luonto; lampien ja metsien läpi tänne ajellaan, ja sitten kun viimein perille päästään, niin kaikki nämä hirsirakennukset ja pisteaidat odottavat täällä. Nythän kaikki on lumen alla peitossa, mutta kyllä tämä on niin idyllinen ympäristö, hengähtää Tiina.

– Ja sitten on vielä kaikki nämä ihmiset täällä, työtoverit. Vähän aikaa sitten sanoin yhden koulutuksen jälkeen, että minusta tuntuu siltä kuin olisin tullut kotiin! Täällä on lämminhenkinen tunnelma, ja mitä ei tiedä, niin täällä aina uskaltaa kysyä. Hyvin on minut otettu täällä vastaan, ja tuntuu, että viihdyn täällä niin, että tiedä vaikka täältä lähtisin vasta eläkkeelle.

Nuorisokeskus Metsäkartano ilmakuva
Nuorisokeskus Metsäkartano ruoka

Perinneruokaa lähiraaka-aineista ja modernilla twistillä

Metsäkartanon parhaita puolia ei tarvitse kahta kertaa kysyä. – Täällä tehdään ruoka alusta lähtien itse ja raaka-aineet tulevat läheltä. Työssä on tekemisen vapaus, ja sitten on vielä koko tämä työyhteisö ja lokaatio. Matkaahan tänne toki kertyy, mutta itse ajelen mieluummin kohti syrjäseudun rauhaa kuin kohti kaupungin ruuhkaa.

Koska maailma ja makumaailmat muuttuvat, tulee myös Metsäkartanolla löytyä innovatiivisuutta ruokatuotteen kehittämiseen. Kuten muuallakin yhteiskunnassa, tullaan myös Metsäkartanon keittiössä tulevaisuudessa painottumaan enenevässä määrin kasvisruokaan. – Kun asiakkaina on vierailijoita vauvasta vaarin, makumaailman kehittämisellä vastataan siihen, että ruoka, perinteiset maut modernilla twistillä, maistuu kaikille, summaa Tiina.

Rekrytointi-pääsivulle
Ota yhteyttä!