Merkityksellistä ja luovaa nuorisotyötä Metsäkartanon monikulttuurisessa ympäristössä

KV-koordinaattori Maija Jeskanen

 

"Olin juuri muuttanut Prahasta takaisin Suomeen, kun elämä tarjosi minulle yllättävän käänteen"

Ystäväni suositteli minua hakemaan avoimeen kv-koordinaattorin tehtävään Metsäkartanolla. Hän tiesi, että se olisi juuri minun juttuni. En ollut aiemmin kuullutkaan Metsäkartanosta, mutta kiinnostuin heti. Päätin hakea Metsäkartanolle. Ymmärsin nopeasti, että KV-koordinaattorina pääsisin tekemään yhteistyötä eri kulttuuritaustaisten ihmisten kanssa ja että työ sisältäisi paljon matkustelua. Tämä oli juuri siltä, mitä kaipasin – luovaa työtä, monikulttuurista ympäristöä ja mahdollisuus työskennellä erilaisten projektien parissa eri maiden edustajien kanssa.

Olen erittäin iloinen siitä, että päätin hakea Metsäkartanolle. Aluksi työskentelin 50% Nuorisokeskus Hyvärilässä ja 50% Nuorisokeskus Metsäkartanolla. Vuoden 2015 alusta lähtien siirryin sitten kokopäiväisesti Metsäkartanolle. Odotin innolla uusia haasteita ja mahdollisuuksia, joita tämä työtarjous toi mukanaan.

"Metsäkartano kohosi upeana metsän sydämessä - todellinen helmi keskellä luonnon rauhaa"

Ensimmäinen vierailuni Metsäkartanolla vuonna 2009 on jäänyt ikuisesti mieleeni. Muistan elävästi, kun ajoin pomoni auton perässä ja hänen autonsa tuprutti jälkeensä paksua lumipilveä, jännitys oli suorastaan käsin kosketeltava. Töihin meno jännitti samoin kuin mutkaisten teiden ajelu. Mietin mielessäni, minne ihmeeseen olimme matkalla, kun kurvaileva rallitie tuntui vievän keskelle metsää. Saavuttuamme perille huomasin, miten Metsäkartano kohosi upeana metsän sydämessä – todellinen helmi keskellä luonnon rauhaa.

Metsäkartanolla sattui olemaan juuri sinä päivänä kuukausipalaveri, jossa oli koko henkilöstö koolla. Vieressä istui nuori mies, jolla oli huopahattu päässä ja ruskea savun tuoksuinen villapaita päällä. Hän esitteli itsensä Hannu Korhoseksi. Hannu oli kotoisin Rautavaaran keskustasta ja kutsui itseään "City Boyksi". Hänen persoonansa tuntui sopivan täydellisesti Metsäkartanolle. Hannun kohtaaminen ja tarinointi avasi minulle oven tutustua muihin työntekijöihin, ja huomasin, miten upeita persoonia Metsäkartanolla onkaan! Työympäristö oli täysin erilainen kuin mikään, mitä olin aiemmin kokenut.

"Rakastan työssäni sitä, että saan olla tekemisissä monien erilaisten ihmisten kanssa"

Työni Metsäkartanolla keskittyy kansainvälisten nuorisotyöprojektien hallinnointiin. Työskentelen hankkeiden parissa, jotka tarjoavat nuorille ja nuorisotyöntekijöille mahdollisuuksia kansainvälistämiseen, sekä vapaaehtoistyöpalvelun parissa. Tehtäviini kuuluu myös EU-rahoituksen hankkiminen ja projektien toteuttaminen. EU-byrokratia ja hankkeiden mutkikkaat koukerot kiehtovat minua omalla "häiriintyneellä" tavallaan, todella mielenkiintoista! Työni on äärimmäisen monipuolista – se voi vaihdella suuren budjetin hallinnasta aina letkajenkan tanssimiseen kansainvälisissä illoissa ja algerialaisen ruuan valmistamiseen nuorten kanssa.

Rakastan työssäni sitä, että saan olla tekemisissä monien erilaisten ihmisten kanssa. Jokainen tuo oman kulttuurinsa ja työtapansa yhteiseen tekemiseen, mikä tekee työstäni äärimmäisen mielenkiintoista. Kun suomalaiset nuoret lähtevät kanssani ulkomaille projekteihin, on hyvin antoisaa tarkastella erilaisuutta yhdessä nuorten kanssa.

Metsäkartanon henki ja vapaus kehittyä

Olen viihtynyt Metsäkartanolla jo 15 vuoden ajan, mikä kertoo paljon omasta suhteestani työnantajaan. Paikkaan on ollut helppo kiintyä, sillä organisaatio on erittäin rento, mutkaton ja hyvin perheystävällinen - kuin yksi suuri perhe. Ilmapiiri on välitön ja joustava, mikä tekee siitä hyvällä tavalla hullunkurisen paikan, mutta samalla vaatii työntekijältä notkeaa mieltä. Työyhteisö on lämminhenkinen ja tukeva, ja jokainen on omassa työssään todella ammattitaitoinen.

Työskentely Metsäkartanolla on ollut erityisen antoisaa, sillä olen saanut luottamusta ja mahdollisuuden toimia itsenäisesti sekä viedä työtäni uusiin suuntiin muiden tuella. Työskentely tässä vapaassa ilmapiirissä on vahvistanut ammattitaitoani ja tarjonnut monia mahdollisuuksia kehittymiseen.

Työn parasta antia on se, että tiedän tekeväni merkityksellistä työtä. Mahdollistan nuorille unohtumattomia kokemuksia, mikä täyttää minut suurella ylpeydellä. Työnsuola on nähdä nuorten kasvavan ja onnistuvan, mikä motivoi minua päivästä toiseen. Heidän kehityksensä ja onnistumisensa ovat minulle suuri voimavara.

Ota yhteyttä!