Paras leiri jättää jäljen

Me Metsäkartanolla teemme nuorisotyötä suurella sydämellä. Mikään ei ole parempaa kuin nähdä lasten ja nuorten löytävän yhteyden itseensä, toisiinsa ja luontoon ympärillään. Metsäkartano antaa kävijälleen kokemuksia, joista jää pysyvä jälki jonnekin sydämen sopukoihin.

Tarjoamme kaiken kokoisten leirien järjestäjille turvalliset ja ainutlaatuiset puitteet jo lähes 40 vuoden kokemuksella. Toimintaympäristömme on keskellä kauneinta suomalaista luontoa, höystettynä alan osaavimmilla ja ihanimmilla ohjaajilla sekä laajalla ohjelmakattauksella. Olemme myös yksi Opetus- ja kulttuuriministeriön sertifioimista nuorisokeskuksista.

Ammattitaidolla ja sydämellä

Ensisijainen tehtävämme on tukea kasvattajien ja kouluttajien työtä sekä palvella kansallista ja kansainvälistä nuorisotoimintaa. Tarjoamme turvallisen toimintaympäristön ja korostamme kaikessa tekemisessämme kestävää kehitystä ja vihreitä arvoja.

Upeiden puitteiden lisäksi tarjoamme leirien järjestäjille vankan ammattitaitomme sisällön luomisessa ja ohjaamisessa. Laajasta yhteistyöverkostostamme löydämme sopivat ammattilaiset niin parkourleireille, lasten kesäleireille kuin vaikkapa taideleireille.

Tilat ja ympäristö

Metsäkartanolla järjestyvät kaiken kokoiset leirit, olipa osallistujia 10 tai 120. Toimintatiloja on niin sisällä kuin ulkona, kaikkiin vuodenaikoihin sopien.

  • Savotta-monitoimirakennuksessa on monitoimiluokkia, kädentaitotiloja, pimiö, vuolukivipaja, puutyöluokka, kuntosali ja liikuntasali, jossa on myös seinäkiipeily- ja jousiammuntamahdollisuus.
  • Eri kokoisia ryhmätiloja myös päärakennuksessa ja Sirnikka-erähotellissa
  • erikoisuutena Sepän paja pienryhmien ohjelmiin
  • Joogasali (matot ja muut tarvikkeet 10 hlölle)
  • Ulkojousiammuntapaikka, korikiipeilyrata, alaköysirata, suojalkapallokenttä, lasten Taikametsä
  • Pumptrack, Metsäparkour, hiekkakenttä, lentopallokenttä
  • Turvekammi, kota ja muita tulipaikkoja
  • Luonnonhiekkainen uimaranta rantasaunoineen
  • Valaistu pururata, monia luontopolkuja  ja talvisin upeat latuverkostot

Aktiviteetit ja palvelut

Aktiviteettimme on suunniteltu luontoliikunnan, kädentaitojen, seikkailutoiminnan ja ympäristökasvatuksen ympärille. Retkeily- ja erätaidoilla on Metsäkartanossa pitkät perinteet. Leireillämme voi lähteä kalastamaan, takoa itselleen korun, kokeilla jousiammuntaa tai seinäkiipeilyä tai lähteä vaikkapa melomaan erämaisemiin.

Vahvuutemme on myös miljöö, jossa yhdistyvät itäsuomalainen erämaaluonto ja tunnelmallinen, luontoa kunnioittaen suunniteltu nuorisokeskus majoitus- ja ruokapalveluineen. Metsäkartanon lämminhenkinen ilmapiiri, monipuolinen sisältötarjonta ja savolainen mielenmaisema toivottavat leiriläiset tervetulleeksi.

Tutustu aktiviteetteihin Hinnasto nuorisoleireille
nuoret leirillä rannalla
“Rautavaaran Metsäkartanon kanssa yhteistyötä ollut usean vuoden aikana. Teen työtä Lastenpsykiatrialla ja olemme käyneet kartanolla useita kertoja isä-poika retkiteemalla. Ystävällisen asiakasyhteistyön lisäksi paikan virikerikas miljöö ollut aina kiitoksen kohde niin järjestäjien kuin vierailijoiden taholta. Majoitusvaihtoehdot +ruokailu kiitettävää tasoa ollut aina! Metsäkartano on vastannut toiveisiin niin tilankäytön kuin viriketoimintojen osalta. Paikanpäällä käytetty usein ohjausapua liittyen seinäkiipeilyyn ja jousiammuntaan. Hyvää asiakaspalvelua!! Myös TYHY päivät /viikonloput olen vuosien aikana varannut henkilökunnalle Metsäkartanoon. Aina on kiitosta saanut järjestelyistä, joten välitän tässä yhteydessä kiitokset teille kaikille yhteistyöhenkilöille Metsäkartanoon. ”

- Antti Koistinen Lastenpsykiatrian hoitaja KYS /ALAVA -

nuoret leirillä rannalla

Luonto

Metsäkartano on luonnon keskellä ja poluille pääsee "kotiovelta". Luontoon tutustuminen on täällä helppoa ja turvallista, sillä ammattitaitoiset ohjaajamme vievät leiriläisiä niin melomaan, patikoimaan, nuotiolle kuin lumikenkäilemäänkin. Metsäkartanon omien luontopolkujen lisäksi lähialueella on retkeilyreitti Pumpulikirkolle sekä noin 30 km päässä Tiilikkajärven kansallispuisto, jonne voi tehdä päiväretken.

Luonto on tavoitettavissa omatoimisestikin. Aivan pihapiirissä on upea, pitkä luonnonhiekkainen uimaranta sekä useita geokätköjä löydettäväksi. Pitkin Metsäkartanon niemennokkaa kiertää useita polkuja, löytyykö marjoja suuhun napsittavaksi?

Joko mennään?

Kiinnostaako leiri Metsä­kartanolla?

Älä enää odota, varaa reissu jo tänään!

Tanja Liimatainen

Ohjelmapalvelut

ohjelmapalvelut@metsakartano.com

+358 40 839 6354

Ota yhteyttä!