Arvopohjaista myyntiä, markkinointia ja viestintää - kansallispuiston kainalossa

Metsän keskellä, järven rannalla, kansallispuiston naapurissa

"Olin siihenastisen työelämäni aikana työskennellyt vain kaupunkimaisissa ympäristöissä, joten ensimmäisen kerran Metsäkartanolle töihin saapuessani - keväällä 2019 - nautin siitä, että oli enemmän tilaa hengittää ja tehdä." Näin aloittaa Metsäkartanon myynnin ja markkinoinnin Mari Aaltonen purkamaan työntekijätarinaansa Metsäkartanolla. Työmatka kotoa Kuopiosta on noin 1,5 tuntia, ja siinä ajassa ja niissä matkan varren maisemissa on ollut hyvää aikaa kypsytellä suunnitteilla ja työn alla olevia asioita. Ja kun silloin tällöin on päässyt jakamaan työmatkan kimppakyytinä työkaverin kanssa, on asioita ollut mukava pohdiskella yhdessä.

Työtä on pystynyt tekemään niin etänä kuin paikan päällä, mikä on tuonut uudenlaista vapautta työn tekemiseen. Paikan päällä oleminen riittävän usein olisi kuitenkin äärimmäisen tärkeää, sillä niin pysyy kiinni talon arjessa ja työyhteisön sekä oman tiimin yhdessä tekemisen hengessä. "Ja onhan se ihan mahtava ammentaa voimaa ja inspiraatiota Metsäkartanoa ympäröivästä luonnosta - ja kun vielä saatiin Tiilikkajärven kansallispuiston laajennuskin ulottumaan meidän tontille asti."

Mari jatkaa, että usein on vuosien mittaan tullut yövyttyäkin Metsäkartanolla - niin työpäivien välillä kuin vapaa-ajallakin - kiitos hyvien henkilökuntaetujen. Jotka muuten ulottuvat oman talon ulkopuolellekin; koko nuorisokeskusverkoston laajuisesti on päässyt edullisesti tutustumaan kaikkiin yhdeksään nuorisokeskukseen - osaan työmatkoilla ja osaan vapaa-ajalla. Huikeita paikkoja Inarista Kouvolaan välillä!

Arvopohjainen tekeminen palkitsee

Myynti, markkinointi ja viestintä Metsäkartanolla ja nuorisokeskusverkostossa on mitä suuremmassa määrin arvopohjaista. Sitä tässä työssä on oppinut paljon, sillä siitä puhutaan meillä paljon ja se näkyy kaikessa tekemisessä muutenkin. On ollut helppoa, kun omat arvot ja työpaikan arvot ovat kohdanneet; rohkeus pitää huolta asiakkaista, toisistamme ja ympäristöstämme, rohkeus vahvistaa yhteyttä luontoon, itseemme, toisiimme ja tulevaisuuteemme sekä rohkeus uudistaa omia ja työyhteisön toimintatapoja ovat poimintoja arvoistamme, jotka ovat resonoineet vahvasti.

Vapaus tehdä ja kehittää

Alusta asti täällä on annettu vapaus tehdä ja ajatella asioita uudella ja omalla tavalla, eli tähän työhön on saanut tuoda valtavasti mukaan omaa persoonaa ja omaa osaamista. Se on motivoinut myös kouluttautumaan ja kehittymään jatkuvasti, ja työn ohella on tullut tehtyä useampikin tutkinto myynnin ja markkinoinnin osaamisalalta. Sitten kun yhteistyössä toisen nuorisokeskuksen kanssa on ollut meneillään myös Roihu-hanke, jossa tekemistä ja toimintaympäristöjä tarkastellaan uudella ja yllättävälläkin tavalla sekä kehitetään, niin vapaus kehittää ja kehittyä ei todellakaan ole ollut sanahelinää.

Osaava ja lämminhenkinen työyhteisö

Metsäkartanon henki on tärkeä asia metsäkartanolaisille: se on lämminhenkisyyttä, välittämistä, turvallisuutta, joustavuutta ja rentoutta. "Jo ensimmäisenä työpäivänä sen tunsin, kun matkalta soitin respaan - siellä oikeasti ja aidosti minua jo odotettiin, ja perillä oli sitten tervetullut olo." Viime viikolla viimeksi on Metsäkartanon työyhteisö tarponut yhdessä pitkin umpihankia selviytymistehtävien perässä ja heti perään rauhoittunut vanhan saunan lempeässä lämmössä toisiaan kuunnellen. "Ja aina on ylpeä olo, kun voi kertoa lähes parikymmenpäisen tekijäjoukkomme osaamisesta ja vahvuuksista asiakkaille tai yhteistyökumppaneille - ja miten paljon osaavilta kollegoiltaan voikaan oppia!"

Verkostojen merkitys on valtava

Työpäivät ovat täynnä paljon monenlaista työtä - myyntiä, markkinointia, viestintää ja asiakaskokemuksen kehittämistä - paljolti koneella istumista ja puhelimeen tarttumista sekä Teams-palavereita, mutta onneksi sitä kaikkea ei ole tarvinnut yksin tehdä. Oman työyhteisön lisäksi apuna ovat olleet huikeat verkostot, joita tässä viime vuosien aikana on päässyt rakentamaan ja kehittämään. Nuorisokeskusverkosto ja Suomen nuorisokeskusyhdistys ovat olleet avain vaikuttavuusviestinnän ja yhteisen näkyvyyden tekemisessä sekä osaamisen ja työssäjaksamisen tukemisessa. Rautavaaran kunnan kanssa on tehty yhteistyötä luontomatkailuteemalla - ja Tiilikkajärven kansallispuiston laajentumisen eteen paljonkin ponnistuksia. Iisalmi ja tienoot -yhteistyö on ollut virkeä näkyvyyskanava ja kehittämistyökalu. Pohjois-Savon Matkailu Oy:n käynnistymistä odotellaan kovasti, jotta päästäisiin jatkamaan Lakeland 2 -hankkeen kanssa aloitettua kansainvälistä markkinointia. "Ja sitten monet upeat, pienemmät yhteistyökumppanit kuten Oivallusvaara / Vaarojen Majat Rautavaaralla - innolla odotan, mitä kaikkea yhteistyöllä syntyykään!"

Ota yhteyttä!