Tökkää Tellusta - Poke the Globe - Kulttuuria läheltä ja kaukaa

14 vapaaehtoista – 7 maata

Nuorisokeskus Metsäkartano järjestää Euroopan solidaarisuusjoukkojen tukemana kulttuuriteemaisen vapaaehtoishankkeen 14.10. – 3.11.2023.

Neljäntoista vapaaehtoisen ryhmä saapuu Metsäkartanolle Rautavaaralle keskelle Suomen pimeintä syksyä vapaaehtoistöihin. Vapaaehtoisia tulee Ranskasta, Algeriasta, Portugalista, Ukrainasta, Espanjasta, Italiasta / Kolumbiasta / Romaniasta, ja Suomesta. Tökkää Tellusta -projektia on tehty vuodesta 2012.

Kulttuurikylpyjä koululaisille

Vapaaehtoiset suunnittelevat ja toteuttavat kolmen viikon aikana Tökkää Tellusta - Poke the Globe -tapahtuman Metsäkartanolla, jonne tulee vierailemaan 100-250 oppilasta opettajineen sekä nuorta nuorisotyöntekijöiden kanssa eri puolilta Pohjois-Savoa. Tapahtuman päätavoitteena on saada nuorille tietoa eri kulttuureista, ja saada nuoret kiinnostumaan maailman nuorille yhteisistä asioista. Lisäksi Poke the Globe -päivään osallistuvat nuoret saavat tietoutta Euroopan Unionin kansainvälisistä mahdollisuuksista.

Tökkää Tellusta -tapahtumassa vapaaehtoiset vetävät erilaisia työpajoja päivän vieraille. Vapaaehtoiset järjestävät päivään myös kulttuurikylpyjä, tuoden mukanaan erilaisia tietoja ja taitoja omasta maastaan. Kolmen viikon aikana vapaaehtoiset myös vierailevat alueen kouluissa järjestäen kansainvälisiä tuokioita oppilaille.

Euroopan solidaarisuusjoukot ja Erasmus+

Euroopan solidaarisuusjoukot ja Erasmus+ antavat nuorille mahdollisuuksia kansainvälistyä ja kokea uutta tutustumalla eri kulttuureihin. EU-ohjelmien pariin ovat tervetulleita kaikki 13–30-vuotiaat nuoret ja organisaatiot, joilla on halu toimia kansainvälisesti.

Lisätietoja ja yhteydenotot:

Heidi Jyrkkä
kansainvälisen nuorisotyön koordinaattori
heidi.jyrkka@metsakartano.com
+358 40 610 4001

Lataa tästä Poke the Globe -päivän esite

Lue lisää Nuorisokeskus Metsäkartanon kansainvälisestä nuorisotyöstä

Ota yhteyttä!