Saunailta Metsäkartanolla

Onko suunnitteilla saunailta kaveriporukan kesken tai osaksi työpaikan illanviettoa? Kaipaatteko luonnonläheistä saunaa morsiussaunan toteuttamiseksi? Metsäkartanolla on useita saunoja, jotka sopivat erinomaisesti saunaillan viettoon. Täällä onnistuvat niin hemmotteleva saunakokemus kuin erähenkinen löylyttelykin.
 

 

Metsäkartanon rantasauna

Mäntyjen katveessa, pitkän hiekkarannan päässä löytyy Metsäkartanon rantasauna. Tai oikeastaan kaksi, koska saunarakennuksessa on puu- ja sähkölämmitteiset saunat. Saunojen tilavat kylpyhuoneet useammalla suihkulla tekevät isompienkin porukoiden saunomisesta sujuvaa. Saunasta pääsee muutamalla kymmenellä askelella suoraan järveen! 

Erityisen mukavaksi nämä saunat tekevät saunojen välissä oleva oleskelutila, jossa voi vaikka herkutella iltapalaa ja virkistäviä saunajuomia saunaillan aikana. Oleskelutila on myös jaettavissa väliseinällä, joten tilan jakaminen ja yhdistäminen onnistuu helposti ja esimerkiksi miesten ja naisten vuorot tai kahden eri ryhmän saunomiset ovat vaivattomia järjestää. Saunan edessä on iso terassi järvinäköalalla. Saunalle voi tilata Metsäkartanon ravintolasta iltapalaa ja saunajuomia. Rantasauna on anniskelualuetta, joten omien alkoholijuomien nauttiminen on kielletty. Rantasaunat sijaitsevat noin 200 metriä Metsäkartanon päärakennukselta.

 

Metsäkämpän tukkilaissauna

Melkein kuin savusaunassa olisi! Tämä jyhkeistä hirsistä rakennettu sauna takaa leppoisat löylyt! Metsäkämpän pihapiiri on rakennettu 50-luvulla ja tunnelmaa voi aistia myös saunalla. Tämä on perinteinen sauna, jonne pesuvedet tulee järvestä. Lauteille mahtuu kerrallaan saunojia xx henkilöä. Rantaan ei ole tältäkään saunalta pitkä matka, joten ei muuta kuin pulahtamaan raikkaaseen järviveteen!

Saunan lähellä on nuotiokehä ja Metsäkämpälle voi tilata lisämaksusta kaasugrillin ja tämä onkin hyvä vaihtoehto, mikäli metsäpalovaroitus estää tulien teon. Metsäkämpän saunailtapakettiin kuuluu maukas iltapalapaketti, joka toimitetaan Metsäkartanon keittiöltä. Metsäkämpällä voi myös yöpyä ja tänne mahtuukin jopa 26 hengen porukka! Metsäkämppä sijaitsee noin 2 kilometrin päässä Metsäkartanon päärakennuksesta. Kämpälle pääsee autolla pihaan saakka. 

Majoitus Metsäkämpällä on 235 €/yö ja saunailtapaketti iltapaloineen 20 €/hlö.

 

Pieni rantasauna

Nautiskele saunan lämmityksestä ja kuule kuinka tuli alkaa rätisemään kiukaan alla. Ihastele hiekkarannan maisemaa kantaessasi saunavesiä. Metsäkartanon perinteinen pieni rantasauna kutsuu saunojat nauttimaan saunan leppeistä löylyistä, erämaajärven maisemista ja uskomattoman kauniista hiekkarannasta. Sauna on perinteinen sauna kantovedellä ja peseytyminen tapahtuu saunan lämmössä. Pienessä pukuhuoneessa voi istahtaa saunan jälkeen vilvoittelemaan ja saunan edessä on terassi, ihanalla näköalalla Ylä-Keyrittyjärvelle ja Metsäkartanon upealle hiekkarannalle. Saunan edustalla on myös nuotiopaikka saunaeväiden paistamiseen ja tulenloimusta nauttimiseen. Kylpemään mahtuu kerrallaan noin 4 henkilöä. 

HINTA: 10 € 

Lisämaksusta: Virvokkeita ja retkieväät 

Ota yhteyttä!