Nuotta-valmennus laajenee

Nuotta-valmennuksen kohderyhmä laajenee

Nuotta-valmennus on toiminut työkaluna etsivälle nuorisotyölle ja nuorten työpajoille, mutta nyt joulukuun alusta Nuotta-valmennus on laajentunut koskemaan 14-29-vuotiaita nuoria myös näissä ryhmissä:

-erityisnuorisotyön ryhmät
-maahanmuuttajanuoret
-Valma- ja Jopo-ryhmät
-2. asteen oppilaitokset ja kansanopistojen valmennusryhmät, 10-luokat
-harrasteryhmät ja järjestöt
-kuntouttava työtoiminta
-koulunuorisotyö
-seurakunnat
-sosiaalitoimi, perhetyö, lastensuojelu
-sateenkaarinuoret
-mielenterveyskuntoutujat, päihdekuntoutujat
-liikuntarajoitteiset nuoret, lievästi kehitysvammaiset nuoret

Mitä Nuotta-valmennus tarkoittaa?

Nuotta-valmennus on Opetus- ja kulttuuriministeriön tukema sosiaalisen nuorisotyön muoto. Nuotta-valmennuksen tavoite on vahvistaa nuorten itseluottamusta, arjenhallintaa, sosiaalisia taitoja ja terveitä elämäntapoja.

Nuotta-valmennus toteutuu leirimuotoisena intensiivityöskentelynä tai päivämuotoisesti ohjatun toiminnan parissa nuorisokeskuksessa. Ohjelmakokonaisuus räätälöidään ryhmän tarpeeseen vastaavaksi. Nuotta-valmennuksessa ryhmällä on mukana oma ohjaaja, nuorisokeskuksen Nuotta-koordinaattori tukee ryhmän toimintaa.

Nuotta-valmennuksen ohjelmat, majoitus ja ruokailut ovat maksuttomia. Matkakulut ovat omakustanteiset. Nuotta-ryhmät ovat kooltaan 3-12 nuorta+ ohjaajat ja valmennusjakso voi olla kestoltaan 1-7 vuorokautta. Valmennukseen kuuluvat sisällöt vaihtelevat, ne voivat olla esimerkiksi ryhmä- ja yksilötyöskentelyä, erätaitojen opettelua, kädentaitojen harjoittelua, ruuanlaittoa ja seikkailumenetelmiä: kiipeilyä ja melontaa.

Lue lisää Nuotta-valmennuksesta
tai
kysy lisätietoja Nuotta-koordinaattorilta heikki.otava@metsakartano.com,  puh. 040 8396355

Lue myös Suomen Nuorisokeskusyhdistyksen tiedote Nuotta-laajennuksesta.

Ota yhteyttä!