Lapsiperheen luontoloma

Lapsiperheet voivat tutustua luonnon ihmeisiin turvallisesti Metsäkartanon maastoissa ja Tiilikkajärven kansallispuistossa. Poluille pääsee suoraan “kotiovelta” ja tekemistä riittää varmasti niin pienemmille kuin isommillekin, vuodenajasta riippumatta. Metsäkartanolla on helppo innostua seikkailuun! 

Metsäkartano sijaitsee keskellä luontoa, niemennokassa, metsien ja hiekkarantojen reunustamana - ja aivan Tiilikkajärven kansallispuiston naapurissa. Päärakennuksen lähimaastoihin ja niemeen voi tutustua siellä risteileviä polkuja pitkin ja 5,5 km-pituinen Harapuron polku sopii kaikenikäisille. Näiden lisäksi on mahdollisuus tehdä myös useamman kilometrin pituisia retkiä vaikkapa yhdistellen pyöräilyä ja patikointia sekä tietysti monenlaisia päiväretkiä lähistöllä autoa apua käyttäen - ja maastopyöräilyä tosissaan harrastavat voivat ajaa järven ympäri kulkevan MTB-reitin. Metsäkartanon avulias henkilökunta antaa mielellään parhaat vinkit reiteistä ja nuotiopaikoista.

Pitkä matala hiekkaranta, aivan päärakennuksen takana, on juuri sopiva myös perheen pienimpien kanssa polskimiseen. Ylä-Keyrittyjärvi on rauhallinen, moottoriveneiltä kielletty erämaajärvi, jonka rauhasta voi nauttia vaikka vuokraamalla rantasaunan, kanootin, soutuveneen tai sup-laudan.

Metsäkartanon pihapiiri ja lähimetsiköt ovat täynnä monenlaista puuhaa frisbeegolfista lähtien. Pieniin seikkailuihin kutsuu myös etupihan aidattu lasten seikkailullinen leikkipuisto. Vastaanotosta lainattavat lauta- ja pihapelit ovat hyvää ajanvietettä. Metsäkartanon alueella on pallopeleihin sopiva hiekkakenttä, keskipihalla metsäparkour-rata, Metsäpirtin lähistöllä pumptrack - ja talvella löytyy hyvä mäenlaskupaikka ja hiihtolatuja. Vastaanotosta saa vuokrattua kanootteja, soutuvenettä, polkupyöriä, lumikenkiä ja liukulumikenkiä sekä suksia. Lue tarkempia tietoja välinevuokrauksesta ja omatoimiaktiviteeteista.

Ota yhteyttä!