Kolme uutta retkeilytuotteita leirikouluille ja muille nuorisoryhmille: Easy, Challeging ja Extreme

Retkeilyn nälkäisille leirikoululaisille ja muille nuorisoryhmille Metsäkartanolla on tarjolla kolme uutta vaihtoehtoa: Easy, Challenging ja Extreme.
Kaikki toiminta perustuu lihasvoimaan, ja kokemisen ja olemisen lomassa opitaan arvokkaita retkeilytaitoja.
Retkin Easyn aikana pysytään lähellä päärakennusaluetta, Challenging tarjoaa lisää etäisyyttä sekä ruokailun maastossa, ja Extremessä nukutaan yö ulkona päivän touhujen päätteeksi.

Retki Easy
Retken kuvaus: Hyvin syödyn lounaan jälkeen opitaan retkeilyn perusteita Metsäkartanon oppaan johdolla ja varustaudutaan yhdessä retkelle. Retkelle lähdetään jalkaisin Metsäkartanon päärakennusalueelta ja palataan samaan paikkaan. Tavoitteena ei ole vauhti tai matka vaan kokeminen ja tekeminen. Retki johdattaa meidät yhdessä pitkin luontopolkuja oppimisen ja oivalluksen kautta retkeilyn ja luonnon saloihin.
Kesto: 2-5 tuntia
Vuodenaika: Sulan maan aika, toukokuusta marraskuulle
Hinta: 3€/oppilas
Ryhmän max. koko: 30 hlö
Minkä ikäisille: 1. luokasta lähtien
Liikkumismuodot: omin jaloin
Retkellä opittavat taidot: Miten luonnossa liikutaan ja luonnon havainnointi
Varusteet: Osallistujat ottavat mukaansa säähän sopivan vaatetuksen, kengät, repun ja vesipullon. Metsäkartanolta opas/oppaat, opetusmateriaali ja välineet harjoitteisiin, maastoeväät sekä ensiapuvälineet

Retki Challenging
Retken kuvaus: Aamiaisen jälkeen vietämme hetken käyden läpi retkeilyn perusteita teorian kautta sekä pakkaamme ja varustaudumme yhdessä tulevaan retkeen. Retken aikana valittu liikkumismuoto tarjoaa oman mahdollisuutensa löytää luontoa laajemmin ja samalla kasvattaa retkeilykuntoa.
Retken tavoitteena on kokea, oivaltaa ja oppia asioita; siksipä matkan teko on enemmän tutkimusmatka kuin urheilusuoritus. Pysähdymme säännöllisesti luonnon äärelle huoltamaan itseämme, oppimaan uusia taitoja ja tutustumaan luonnon ihmeisiin.
Kesto: leirikoulupäivä aamiaisesta päivälliseen
Vuodenaika: Sulan maan aika, toukokuusta marraskuulle
Hinta: 6€/oppilas
Ryhmän max. koko: 25 hlö
Minkä ikäisille: 6. luokasta lähtien
Liikkumismuodot: omin jaloin / vesillä liikkuen / polkupyörät
Valittavat kohteet:
Metsäkartanon lähiluonto: patikoiden tai meloen, matka määritellään yhdessä
Tiilikkajärven kansallispuisto: linja-autolla puistoon, jossa patikointi 7 km
Pumpulikirkon hiidenkirnu: pyöräily 16 km ja patikointi 3km

Retkellä opittavat taidot: Miten luonnossa liikutaan, luonnon havainnointi, retkeilyn perustaidot: nuotion sytyttäminen, suunnistus ja jokamiehen oikeudet sekä itsensä huoltaminen: vaatetus, varusteet, ensiapu ja herkullinen retkilounas luonnon helmassa
Varusteet: Osallistujat ottavat mukaansa säähän sopivan vaatetuksen ja kengät sekä repun ja vesipullon. Metsäkartanolta opas/oppaat, opetusmateriaali, liikkumisvälineet: polkupyörät ja kanootit, linja-auto erillisvarauksella, opetusmateriaali, välineet harjoitteisiin ja ruokailun maastossa sekä ensiapuvälineet

Retki Extreme
Retken kuvaus: Aamiaisen jälkeen käytämme hyvän hetken käyden läpi retkeilyn perustaitoja ja maastossa yöpymiseen liittyviä järjestelyjä. Pakkaamme yhdessä mukaan lähtevät henkilökohtaiset tavarat, yöpymis- ja retkeilytarvikkeet sekä ruokatarvikkeet. Huoltoauto vie suurimman osan tarvikkeista leirin läheisyyteen, joten selässäsi kannat vain retken aikana tarvitsemasi.
Yöpymisleiri sijaitsee n. neljän kilometrin päässä päärakennusalueelta Yrttilammen rannalla. Matkan varrella sijaitsee avoin yrttisuo, lintutorni ja laavu. Retkeilemme rauhassa leiripaikalle, jossa perustamme leirin ja voimme keskittyä ympäröivään luontoon, ruoan valmistamiseen ja vaikkapa kalastukseen.
Yöpyminen: Majoitus teltoissa, Metsäkartanolta kahden vuodenajan makuupussi ja makuualusta, omat yöpymisvälineet voi ottaa mukaan. Leirissä on nuotiopaikka ja sateen suojainen kokoontumispaikka.
Kesto: leirikoulupäivä aamiaisesta seuraavan päivän aamiaiseen
Vuodenaika: Sulan maan aika, toukokuusta marraskuulle
Hinta: 9€/oppilas
Ryhmän max. koko: 30 hlö
Minkä ikäisille: 5. luokasta lähtien
Liikkumismuodot: omin jaloin
Retkellä opittavat taidot: Miten luonnossa liikutaan, luonnon havainnointi, retkeilyn perustaidot: suunnistus ja jokamiehen oikeudet sekä itsensä huoltaminen: vaatetus, varusteet ja ensiapu. Yöpymiskohteessa opimme leirin perustamisen teltan pystyttämisestä ja nuotion sytyttämisestä ruoan valmistamiseen
Varusteet: Osallistujat ottavat mukaansa säähän sopivan vaatetuksen ja kengät sekä pidempään retkeen repun ja vesipullon. Metsäkartanolta opas/oppaat, opetusmateriaali, välineet harjoitteisiin, teltat, makuupussit, makuualustat, retkiruoka, ruokailuvälineet ja tarvikkeet sekä ensiapuvälineet

Kysy lisää: ohjelmapalvelut@metsakartano.com tai 040 839 6354

Ota yhteyttä!